Достъпното съвременно образование вече е още по-достъпно

https://www.24chasa.bg/novini/article/10164264 www.24chasa.bg
Източник Envato

Днес ясно можем да споделим, че съвременното образование изживява своя своеобразен връх. Но кое образование може да откроим като съвременно? Това, което предлага модерни преподавателски техники, подходи и занимания? Или това, което предоставя дигитални методи за получаване на нужните знания? И двете твърдения тук можем да определим като верни. Редица платформи за интерактивно обучение предлагат достъпна и практична образователна информация, която се явява като солидна основа в опознавателното приключение на ученика. Възможността децата да разглеждат своето образование като занимателна игра, заобиколена от интересни и интерактивни ситуации, обостря силно тяхното желание за знания и прави процеса на обучение лесно запомнящ се.

Затова и бързото развитие на технологиите оказва своята важна роля в процеса по създаване на съвременни методи за образование. Днес децата могат да се гмурнат във виртуалната реалност и да разгледат своите уроци от една по-различна гледна точка. Също така могат да използват интерактивни задачи, за да развият своето логическо мислене или да опитат от милионните дигитални цветове, за да изразят своя креативен почерк.

Благодарение на всички тези процеси полето за изява и развитие пред всички ученици наистина е неизмеримо. Това, с което разполагаме в момента - да предоставим на децата си безкрайните възможности от дигиталното образование, е етап в нашия живот, който не трябва да възпрепятстваме. В това вярват и от Теленор България, които заедно с издателство Клет България разработват оферта, за да могат всички ученици да получат едно по практично и интуитивно образование. Това става възможно с дигиталната образователна платформа iZZI, дело именно на издателството с немски корени. iZZI предлага интерактивна среда за обучение, изградена от видни професионалисти в сферата на образователните материали.

Голямото разнообразие от електронни ресурси (днес, вече наброяват повече от 50 000) извежда iZZI като водеща платформа за дигитално образование на българския пазар. В нея учениците от 1.-7. клас могат да открият многобройно количество от интерактивни уроци, занимателни аудиофайлове, динамични видеа и презентации, виртуални среди за провеждане на уроци и още редица достъпни възможности, предлагащи дигитално образование на професионално ниво. Всички родители, които желаят да предоставят дигиталната образователна платформа iZZI на своите деца, могат се възползват от специалния абонаментен план на Теленор с издателство Клет, който включва: таблет с неограничен достъп до електронната база на iZZI и 20 Gb мобилен интернет с включена услуга Online Protect за 17.99 лв/месец.

Съвременният свят и начин на живот изискват децата да получават своите знания по метод, който да отговаря на времето, в което те живеят. Това означава да се възползват максимално от актуалните обучителни пособия и технологии, с които да да изградят своята правилна култура и разбиране за света. Само по този начин можем да сме сигурни, че ще продължаваме да се развиваме като общество и мястото, което обитаваме, да става още по-добро.