Радан Кънев предупреди Петков и Василев да не допускат грешката на ''Да, България'' от 2017-а

https://www.24chasa.bg/novini/article/10165261 www.24chasa.bg

Зам.-председателят на ДСБ и евродепутат от "Демократична България" Радан Кънев предупреди министрите Кирил Петков и Асен Василев, че явяването им на избори с нова партия ще повтори историческата грешка на десните от 2017 година, когато в последния момент "Да, България" отказа да се яви заедно с "Нова република" и двете формации останаха извън парламента.

В коментар към интервю, което е дал за изданието "Клуб З", Кънев приканва двамата служебни министри да се присъединят към "Демократична България" за следващите парламентарни избори.

Ето какво пише евродепутатът:

В политиката, две плюс две обикновено прави осем.

От гледна точка на Демократична България, формулата „успешните министри влизат в листите на обединението, кандидати са за ключови постове“, е изключително логична и изглежда много добре.

Разбирам, че от гледна точка на Кирил Петков и Асен Василев, това може да е тясна риза.

Те са хора с опит в бизнеса, знаят колко са важни екипът, организацията, дисциплината. Подкрепата, която са получили към момента, може би им дава самочувствие, че могат да постигнат целта да са първа политическа сила и без да се обременяват с т.нар. „багажи от миналото“.

Аз обаче, на база 15-годишен опит - в голямата си част горчив точно покрай тези теми за обединението - съм се научил, че едно нещо е безусловно: обединението винаги печели. Много е трудно, но винаги се отплаща. Вярно е, че в политиката две и две не винаги прави четири. Обикновено прави осем."

Петков и Василев вече обявиха, че обмислят политически проект, без да дадат подробности. Последният коментар на служебния икономически министър по темата бе, че няма да коментира политически въпроси, докато работи за служебния кабинет.