Продължава издирването на 15-годишното момиче, което морето погълна в Китен

https://www.24chasa.bg/novini/article/10167614 www.24chasa.bg
Снимка:Архив

Издирването на 15-годишното момиче от София, което морето погълна на плажа Атлиман в Китен, е възстановено, съобщиха от полицията. Катер на Гранична полиция отново ще обходи залива, ще има издирване и по суша в района.

Както 24 часа вчера съобщи, инцидентът е станал малко след 16 ч. на 8 септември, в неохраняема зона на плаж Атлиман в Китен. 15-годишното момиче  е било на плаж заедно с родителите си и двете си сестри. Влязло да се къпе с една от тях, но мъртвото вълнение и големите вълни дръпнали момичетата навътре.

Едното е извадено от спасители, които се озовали на виковете за помощ, но другото изчезнало в кипящото море. Издирването вчера, включително и с дрон, предоставен от летовник, продължи до тъмно, но без резултат.

Днес акцията продължава. Междувременно в социалните мрежи се появи коментар на очевидка на трагедията, която се оказа майка от "Системата ни убива". На страницата си във фейсбук тя твърди, че спасителите и полицаите са били безпомощни , а линейката дошла след час. Разказът й обаче предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Ето част от написаното от Мая Стоицева: 

"Не знам как да започна това…. Как се пише за смърт на дете?!? 
... На плаж сме….  Буквално за секунди паника на плажа, тичат спасители, целият плаж настръхва! Вадят от водата едно почти мъртво момиче! Търсят още… Няма да пиша за ужаса на майката…. За това да гледаш водата с огромна тревога и да се надяваш, че морето ще пусне от студената си прегръдка и другото ти дете…. Спасителите са в паника, няма бърза помощ, няма никой, никой!!!! В новините чухте как реагирали спасителите - да ви кажа ли как??? Никак! Във водата се хвърли един млад човек, който плака цял следобед, че извадил едното момиче, но не могъл да извади сестра и!

Бърза помощ дойде след като заплашвах по телефона и крещях на диспечери! Майката колабира в ръцете ми! Викаше детенцето си, няма сестра, само аз съм там, помагам с каквото мога!... Не видях нито една работеща институция на плажа днес! Спасители в паника, полицаи…. Безпомощно кръстосващи, бърза помощ след час време, защото има една линейка и тя идва от Созопол, няма психолози…. Как ще продължат да живеят с болка тази майка и децата и!"