Бюджетната комисия не пререши казуса с плащанията на пътните фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/10168303 www.24chasa.bg
Асен Василев

Решение ще бъде взето в пленарна зала, където отхвърлената оферта ще бъде внесена от депутатите Мария Капон и Пламен Данаилов

Бюджетната комисия прекъсна за кратко обсъждането на бюджета по предложение на депутата от "Коалиция за България" Георги Кадиев.
Пътните фирми не приемат предложението на служебния финансов министър и продължават протестите. Ще реагираме ли и как“, попита соцдепутатът.

Както "24 часа" съобщи на специална пресконференция протестиращите пътни фирми отхвърлиха офертата на служебния финансов министър, одобрена от бюджетна комисия. Предложението бе към част от договорите да бъдат подписани анекси, а разплащанията да станат на равни вноски за 5 г. За целта, комисията одобри допълнителни 200 млн. лв.

 „Това са възможностите, които можем да заложим в тазгодишния бюджет. Ако искате можем да заложим да се платят догодина 1милиард лева и да не се извършват никакви допълнителни строителни дейности през цялата година“, обясни  ситуацията Асен Василев.
Депутатът от ДПС Йордан Цонев предложи решението за плащанията на строителните фирми да бъде допуснато направо в зала, като „припознато“ предложение от комисията. Преди гласуването му трябва да се направят справки за законност на договорите, трябват и други справки, мотивира се Цонев.

Така, окончателното решение остава да бъде взето в пленарна зала. Там то ще влезе като "припознато" с вносители Мария Капон от "Изправи се БГ. Ние идваме" и Пламен Данаилов от "Има такъв народ".