Меркел призова германците да се ваксинират

https://www.24chasa.bg/novini/article/10173883 www.24chasa.bg
Ангела Меркел Снимка: Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел призова днес германците да се ваксинират срещу ковид във връзка със започващата ваксинационна седмица в Германия, предаде Ройтерс.

Ваксинационната седмица е кампания за ваксиниране, която ще бъде проведена в джамии, магазини и на футболни игрища.
Притеснено от факта, че процентът на ваксинираните до момента може да се окаже недостатъчен за предотвратяването на зимна вълна от случаи на заразяване с ковид, германското правителство се опитва да насърчи още хора да се имунизират, отбелязва Ройтерс.
"Никога не е било по-лесно да се ваксинираш. Никога не е било по-бързо", каза Меркел в седмичния си подкаст.
Германската лидерка заяви, че от утре хората в страната могат да се ваксинират, без да е необходимо да си записват час. Това може да стане в превозните средства на градския транспорт, в храмове и на спортни съоръжения.
Досега в Германия с коронавирус се заразиха около четири милиона души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с ковид, е над 90 хиляди.
Меркел заяви, че е добре, че около 66 процента от германците са ваксинирани поне с една доза и че 62 процента са напълно ваксинирани.
"За да се справим през есента и зимата, трябва да убедим повече хора да се ваксинират. Моля ви: защитавайте себе си и останалите хора. Ваксинирайте се", призова канцлерката.