Тази година за първи път Кантонският панаир ще се проведе и онлайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/10174844 www.24chasa.bg

На 15 октомври в Гуанджоу ще бъде открито 130-то издание на Кантонския панаир. За първи път той ще се проведе както присъствено, така и онлайн. Панаирът ще има 51 изложбени зони, разделени на 16 големи категории, а според организаторите в него ще участват около 25 000 китайски и чуждестранни компании.

„За първи път панаирът ще се проведе присъствено и онлайн, като това ще даде повече възможности на хора от цял свят да купуват продукти, от които се нуждаят. В същото време търговци, които поради пандемията, не могат да пътуват до Китай, също ще могат да участват виртуално“, заяви Хари Саядин, председател на Американската търговска камара в Южен Китай. Той добави, че Кантонският панаир е едно от най-важните изложения за членовете на оглавяваната от него камара, които за последното десетилетие са се увеличили от 200 до 2000.

В рамките на Кантонския панаир ще се проведат също 52 събития за онлайн промотиране на продукти от 40 страни и региони, ще има презентации на ключови индустриални клъстери на Китай и други.