Пиянски викове, сбивания и шум в пловдивския артквартал "Капана"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10177712 www.24chasa.bg

127 жители на пловдивския артистичен квартал  "Капана" кански реват от шум в заведения, продължаващ до 4 часа сутринта. Всичко това било придружено с пиянски викове и сбивания. Писмото им е постъпило в деловодството на местния парламент,  съобщи общинският съветник от "Кауза Пловдив" Румяна Толова.

По думите й през последните месеци са постъпили многобройни сигнали от граждани, свързани с наднормените нива на шум от заведенията в кв. „Капана“,  Гребната база, както и от провеждането на заря в района на ул.“Златю Бояджиев“ в района на новотела.

Удълженото работно време на заведенията много често не се спазва и шумът продължавал и след 23,00 часа. При провеждане на събития и концерти на Гребната база също многократно продължителността им била след този час. А зарята в района на посочения хотел през почивните дни се осъществявала около и след 23,00 часа. Тъй като посочените места са жилищни квартали, това създава дискомфорт на живущите там и пречи на почивката и съня на тях и децата им, изтъква съветничката.

Тя пита кмета Здравко Димитров какви мерки ще бъдат предприети, за да се разрешат тези проблеми.