Прокурорската колегия: Хаджигенов е в конфликт на интереси

https://www.24chasa.bg/novini/article/10178416 www.24chasa.bg
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Резултатът от работата на Временната комисия е компрометиран и от факта, че за нейния председател е налице конфликт на интереси, предвид изявлението му, че имал качеството на адвокат на страни по преписката. По негови думи той лично ги е съветвал и дал насоки за тяхното пасивно поведение и да не дават сведения по наблюдаваната от прокурор Вероника Трифонова преписка. Това заявиха в своя декларация членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, които защитиха прокурор Вероника Трифонова.

Вчера Николай Хаджигенов, който е председател на Комисията за полицейското насилие, обяви, че ще сезират Лаура Кьовеши за това, че Трифонова е прекратила преписката.

Тя вече е делегиран прокурор. "Заявяваме своята безусловна и безрезервна подкрепа към Вероника Трифонова и за пореден път призоваваме политиците да не превръщат съдебната власт в залог на своите амбиции и интереси", казаха от ВСС. Те ще изпратят своята декларация до президента, премиера, шефа на парламента, посолствата на САЩ, на европейските държави и до Венецианската комисия.

Прокурор Вероника Трифонова 
Кадър Нова тв
Прокурор Вероника Трифонова Кадър Нова тв