Проблем след е-обучението: деца стават спонтанно в час, не издържат на чин

https://www.24chasa.bg/novini/article/10181373 www.24chasa.bg
Ученици влизат в училище Снимка: Архив

Децата вече не могат да се съсредоточават след дистанционното обучение. Те загубиха способността си за концентрация.

Има случаи, когато след завръщането си в училище деца спонтанно стават по време на час, защото вкъщи са свикнали да има движение да правят каквото си искат, освен да слушат урока. Просто не могат а седят спокойно и мирно на чина.

Това коментира тази сутрин пред Би Ти Ви най-младият директор на най-старото столично училище "Иван Денкоглу" - Александър Лазаров. Той е заел поста, когато е едва на 28 години.

И някои родители имат нужда от психологическа подкрепа и това е нормално, на живота на всички ни се отрази тази ситуация, каза още директорът. Такава помощ е оказвана и на децата, и на преподавателите, и на семействата, училището разполага с психолози.

34% са били ваксинираните учители до края на август, бройката расте оттогава, съобщи Лазаров. Други 28% са преболедували. Някои са карали вируса много тежко и сега има страх у тях да не се заразят отново, но всички са обратно в училище.

Има родители, които казват на децата си "Да не си посмял да си сложиш маската", разказа още директорът. И определи като "борба" ежедневното налагане на спазване на мерките.