Йорданка Фандъкова: Всички започват присъствено училище в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/10182199 www.24chasa.bg

Всички ученици започват присъствено новата учебна година, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ. Тя уточни че възпитаниците на Френската гимназия засега ще учат в сградата на НСА, която е в съседство. "Във Френската гимназия се изгражда нов корпус, а в съществуващата сграда се въведат мерки за енергийна ефективност", допълни столичният кмет. За последния месец, по нейно настояване, са удвоени екипите, които правят проверки в градския транспорт за спазване на противоепидемичните мерки, и са съставени 200 акта. Изнесе данни и, че 30% от столичани са ваксинирани.

Тя коментира и уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов", като каза, че за нея това е "неразбираемо и безотговорно". " Да се отстраняват и сменят директори - разбирам. Не гонете лекарите, те са важни в днешните условия", допълни Фандъкова.

Разкритикува забавянето на Плана за възстановяване, което е проблем за общините и даде пример с изграждането на столичното метро. "Успях да убедя министрите, че е важно метрото да бъде съфинансирано от фонда. Вече ще поема риск и ще започна изграждането преди да е одобрен Планът", категорична е тя.