Станев: Петър Илиев никога не е бил член на “Има такъв народ”

https://www.24chasa.bg/novini/article/10182428 www.24chasa.bg
Зам.-шефът на ИТН Филип Станев СНИМКА: АРХИВ

Петър Илиев никога не е бил член на “Има такъв народ”.

Това каза зам.-шефът на групата на ИТН Филип Станев в отговор на въпрос на “24 часа” дали Петър Илиев е част от партията. По-рано днес в медиите излезе информация, че номинираният за правосъден министър в проектокабинета на партията, вече не е неин член.

В демокрацията процесите по поява на нови политически субекти са нещо съвсем закономерно и нормално. ИТН не изпитва никакви притеснения от появата на какъвто и да било нов проект, още повече, че това наистина е извън нас. Ако се появи такъв нов проект, ние няма да имаме възможността да повлияем на появата му. Това са нормални неща в демокрацията, каза Станев по повод бъдещия политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, който се очаква да бъде обявен утре.

Не знам, ако този политически субект се появи, как ще бъде ориентиран в политическото пространство, не знаем каква програма ще изповядва. Това не е много ясно, така че да се отговори на въпроса за партньорството е много рано. Но по принцип появата на нов политически субект, предполага нещо различно от статуквото, каза той.

На въпрос знае ли дали Христо Алексиев, който от ИТН предлагаха за министър на транспорта в проектокабинета си, сега ще бъде министър в служебния кабинет на президента Румен Радев, той каза: От вас чувам тази хипотеза. Затова предпочитам да не я коментирам.

Във всичките си действия ИТН сме стояли зад думата си. Така че няма логика да сме заявили нещо публично, да сме го казали пред българските граждани, общество и политици, и да сме се отметнали, каза той на въпрос дали и в тази ситуация ще подкрепят Радев за втори мандат.