Годишна среща на Националното сдружение на общините в "Албена"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10182870 www.24chasa.bg

Годишната среща на местните власти ще събере на 19-20 септември в курортния комплекс "Албена" кметове, председатели на общински съвети,  експерти в общините, съобщават от пресцентъра на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Заедно с представители на законодателната и изпълнителната власт, с дипломати ще бъдат дискутирани успешни партньорства за развитие и инвестиции, състоянието и перспективите на финансовата децентрализация в България, зелени решения и иновации за обновяване на средата и други актуални теми. На форума ще говори и генералният директор на БТА Кирил Вълчев за обществените медии в подкрепа на местното самоуправление или "Ако кметовете управляваха света".

На годишната среща ще се състои церемония по връчване на традиционните награди на НСОРБ. Ще бъде открито и изложение на фирми, чиято дейност е свързана с функциите и работата на общините. В рамките на форума ще се проведе и общото събрание на НСОРБ, което ще обсъди програма за дейността на сдружението за периода 2021-2022 година.

Събитията ще се състоят в зала "Перуника" в курортния комплекс при спазване на противоепидемичните мерки и контрол на здравния статус на участниците, казват от НСОРБ.

/РИ/