Янев доволен, оставя пенсионерите по-богати и ваксинирани (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10183798 www.24chasa.bg

Две основни постижения по отношение на пенсионерите изтъкна при отчета си служебният премиер Стефан Янев.

Вече няма пенсионери под линията на бедност, след като правителството и 46-ия парламент актуализираха бюджетите, подчерта в изложението си Стефан Янев. Вицепремиерът Гълъб Донев пък даде пример с добавките от 120 лв. за последните три месеца на тази година и увеличените на 650 лв. обезщетения за майчинство през втората година. И двете придобивки бяха предложени от партиите в НС, а не от правителството. Донев посочи за заслуга и вдигането на минималната пенсия на 370 лв., също предложено от партиите.

Най-важното е, че увеличението на пенсиите е устойчиво и дългосрочно, подчерта вицепремиерът.

СНИМКИ: Велислав Николов
СНИМКИ: Велислав Николов

Втората основна заслуга на кабинета е увеличеният дял на ваксинирани възрастни, каза Стефан Янев на въпрос на "24 часа". Според него правителството му се е справила добре с ковидкризата и е увеличило ваксинираните, а освен това е наложило подходящи мерки срещу епидемията.

Стефан Янев
Стефан Янев

Ваксинирайте се, от това зависи присъственото обучение, призова обаче учители и ученици министърът на образованието Николай Денков.

Янев доволен, оставя пенсионерите по-богати и ваксинирани (Видео)

На отчета бе поканено цялото правителство, но думата получиха само вицепремиерите Донев, Бойко Рашков и Атанас Пеканов, и отиващите в нов политически проект министри Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Василев и Петков припомниха мерките си за спиране на течовете и се похвалиха с 10 процента ръст на икономиката през второто тримесечие на 2021 г. Рашков пък изброи как се е борил с купуването на гласове.

Гълъб Донев
Гълъб Донев

Служебното правителство е убедило ЕК, че няма как редовен кабинет да внесе плана за възстановяване и това ще стане скоро, каза Пеканов.    

Асен Василев
Асен Василев

Кирил Петков
Кирил Петков

Янаки Стоилов и Николай Денков
Янаки Стоилов и Николай Денков