Ангелов: Няма финансови нарушения в "Александровска", Кацаров уволнява по списък

https://www.24chasa.bg/novini/article/10184592 www.24chasa.bg
Проф. Костадин Ангелов

"Финансовото състояние в "Александровска болница" не е толкова лошо, колкото се твърди. Парите са в болницата. За последните години са направени капиталови вложения за повече от 40 млн. лева. Възнагражденията също се увеличават."

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV проф. Костадин Ангелов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването.

По думите му атаките към него идват от служебния здравен министър Стойчо Кацаров и са целенасочени. 

"Че съм оставил "Александровска" в тежко финансово състояние, е метод да бъде ударен. Това е една добре скалъпена история. Така както бе нарочен и проф. Балтов.

Кацаров си има списък, даден му от президента. И така разчиства. Той не ме харесва. Има ми зъб. А причината е, че не увеличих заплатата на жена му. Той излъга, че не е работила в болницата, когато аз бях директор.

Кацаров ми се обади. Имам двама свидетели на разговора. Всичко, което прави, е личното отношение, което той има към мен. Кацаров само лъже. За всичко лъже - както колко зле е "Александровска", също и че не е бил в "Пирогов", а и за жена му", каза още Ангелов.

Той твърди, че в одитите, направени от здравното министерство и от Агенцията за държавна финансова инспекция, няма нищо нередно. 

"Одитът от здравното министерство, в който се твърди, че има куп нарушения, прокуратурата отказва да образува досъдебно производство. Защото няма доказателства. Проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция също приключи и отново не констатира нарушения", допълни Ангелов.

Бившият здравен министър отговори на Стойчо Кацаров, който твърди, че сега се ваксинират много повече хора.

"По наше време се ваксинираха 35 000 души, а сега са по 10 000. А тогава нямаше ваксини. Няма как да се сравняваме с тях. По наше време имаше ремдесивир. Сега няма. Говорят за COVID зони, ама те са само на приказки", добави Костадин Ангелов.