Melexis наема над 80 оператори и техници за новото си производство в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/10187420 www.24chasa.bg

Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да открие тази есен своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено. Тя се намира в квартал Горубляне и представлява разширение на настоящата сграда на компанията. За да пусне в експлоатация новото съоръжение, компанията планира да наеме над 80 оператори и техници преди нейното откриване. Новата сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis и значима стъпка в посока защита на интересите на клиентите от последиците от глобалния недостиг на чипове.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят 15 000 кв. м. към настоящата площ от 7 500 кв. м. Новата сграда е така проектирана, че да привлече български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

Тя е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.

“Преди 20 години Melexis стартира дейността си в България с 50 души, а днес сме над  500 и продължаваме да растем! Откриването на новата ни сграда ще отвори нова глава в историята ни тук. С откритите пространства, зелените площи и местата за уединение се надяваме нашите колеги да се чувстват максимално комфортно и същевременно мотивирани да постигат целите си. Освен това капацитетът на производството ни ще се увеличи, което доведе до необходимостта от разширяване на екипите ни от техници и оператори. Приветстваме всеки, който проявява интерес към културата на работа в Melexis и има желание да се развива в сферата на микроелектрониката, да се присъедини към нашия екип!“, споделя Силвен Коло, управител на Melexis България.

Преди официалното откриване на новата сграда, Melexis започва мащабна кампания за набиране на нови таланти. Компанията търси оператори и техници, които ще работят по различни проекти, сред които производството на чипове за редица международни пазари, включително и за автомобилния сектор. За да кандидатствате за отворените позиции, посетете www.melexis.com/sofia