Айтос се вдига срещу тирове-убийци, блокира опасна улица

https://www.24chasa.bg/novini/article/10187713 www.24chasa.bg
Катастрофата с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа

На мълчалив протест се събраха днес жители на Айтос точно на мястото, където на 13 септември тир помете лек автомобил и уби баща и двете му деца.

В града наричат ул.“Хаджи Димитър“, на която стана кървавата катастрофа, „пистата на смъртта“, тъй като там всяка година има пътни произшествия с жертви. А причината са тировете, които се движат по пътя Провадия-Айтос и навлизат в града.

Местни настояват да се направи обходен маршрут, който да изведе претоварените камиони. И заплашват с ежедневни блокади на улицата докато институциите не се задействат.

Хората са категорични, че нито монтирането на светофарна уредба, нито изграждане на кръгово движение, ще реши проблема, тъй като камионите често са претоварени и спирачките им отказват, а отсечката е под наклон.

На мълчаливия протест днес дойдоха и майки, чийто деца всеки ден си играят в градската градинка, в която се преобърнаха тирът и леката кола след удара на 13-ти септември. Протестиращи оставиха цветя на лобното място на загиналия Нури и двете му деца – момченце на 9 г. и момиченце на 6 г.

Тежко остава състоянието на 17-годишния ученик Октай, който пострада в катастрофата като пешеходец. Момчето е стояло на тротоара пред горското стопанство, когато върху него връхлетял тирът, управляван от 35-годишния Валентин Вълчанов. Той също е в реанимацията на УМБАЛ Бургас.
.