Томислав Дончев: Вицепремиерът и двама до вчера министри излизат с различни тези за Плана

https://www.24chasa.bg/novini/article/10193933 www.24chasa.bg
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ СНИМКА: Румяна Тонeва

Проектът на Кирил Петков ми прилича на красива лятна любов на плажа

Рано е да се правят окончателно изводи за служебното правителство, то работи три месеца и нещо. Каква работа точно е свършило, много е рано и трудно да се сравнява с наследството на третия кабинет Борисов от гледна точка на реално свършена работа и нивото на политическите емоции, защото те невинаги са фактор". Това каза по повод работата на досегашното служебно правителство зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в "Панорама" по БНТ. 

 Според него това, че Планът за възстановяване и устойчивост не е внесен, не е фатално, че се е забавил с месец-два. "Мен ме безпокои друго. Вицепремиерът, който отговаря за плана, и двама до вчера министри в отстояние два дни излизат с различни тези. Вицепремиерът Пеканов в общи линии с присъствието на парогазова централа и огромна мощност фотоволтаици казва, че на комплекса "Марица Изток" рано или късно ще му дойде краят. Доскоро министрите Василев и Петков излизаха мощно в подкрепа на комплекса. Това е почти шизофренично, предвид факта, че планът се пише от целия МС", уточни Дончев. 

С Кирил Петков не мисля, че сме имали професионални контакти, но го познавам от години. Не се страхувам от него. Защо?! На мен цялата история с новия политически проект, без да искам да бъда заядлив, ми прилича на една красива лятна любов на плажа, която дори да предизвика силни чувства, приключва скоро. Може да съм прав, но може и да не съм, каза още Дончев.

 Навъпроса с кого би се съюзил ГЕРБ, ако отново е първа по резултати в идващите избори Дончев отговори: "За ляво-дясна коалиция трябва много висока обществена мъдрост, когато се разбере, че и лявата и дясната партия понася щети. Това в България не може да се случи, да не коментирам, че от 4-5 години ние имаме решение на най-висшия форум на ГЕРБ, че такава коалиция за нас не е възможна. Затова тя е възможна в Германия, но не и в България.

След парламент, в който никой не искаше да работи с други, в който дори разговорите се оказаха проблемни, надявам се всички да са си извадили поуки. Не сме готови да се гушнем с всеки".