Даниел Вълчев: Преместването на Бюрото за защита на свидетелите е правилна стъпка

https://www.24chasa.bg/novini/article/10194713 www.24chasa.bg

Преместването на Бюрото по защита на свидетелите е правилна стъпка“, заяви пред БТВ юристът Даниел Вълчев.

„Исторически това бюро е било в Министерство на правосъдието. Това е важна промяна, защото показва, че се стремим да направим възможностите съизмерими“ ,смята Вълчев.

По думите му когато бюрото премине към министерството по този начин прокурорите ще бъдат в много по-добро положение, ако искат да ползват защитен свидетел.

„За първи път сме изправени пред избори, в които едновременно избираме парламент и президент. Това е като да избираме едновременно треньор и национален отбор по футбол“, заяви още Вълчев.

 „Добре е да не се издигат тежки партийни кандидати, а да се направи граждански дебат затова къде се намира България в този доста бързо променящ се свят“, смята още Вълчев.

Относно предстоящия проект на Кирил Петков и Асен Василев, Даниел Вълчев коментира пред БТВ, че те вероятно имат място в политическия живот, но той не смята, че са най-успешните министри от служебния кабинет.

„Според мен са Янаки Стоилов и Гълъб Донев. Това са хора, които свършиха много в ресорите си, държаха се спокойно, без много излишен шум и ПР вършат работа“, е мнението на юристът.