200 бона печели Зуека от картини

https://www.24chasa.bg/novini/article/10195599 www.24chasa.bg

Той е най-продаваният автор в онлайн галерия

За по-малко от година разпродава над 250 картини, струващи между 800 и 1000 лв.

Най-малко 200 000 лв. е спечелил Васил Василев-Зуека от картините, които рисува и продава като топъл хляб, установи "България Днес".

Новото начинание, което ексводещият стартира в края на 2020 г., му носи с хиляди повече от това, което печели като водещ при Маги Халваджиян. За по-малко от година откакто се е отдал на рисуването, Зуека се превръща в най-продавания художник в най-голямата онлайн галерия у нас "КупиИзкуство.бг", съобщават от там. А преди ден, за да ознаменува успешната работа на Зуека, тя пусна новите му 18 творби, като част от тях веднага са продадени.

"Васил е един от най-търсените ни автори с повече от 250 продадени картини от декември 2020 г. до сега. Той е самоук художник, но емблематично, публично и екранно лице - актьор, водещ, и със страст да рисува от малък", казват от галерията.

Творбите на екранния партньор на Рачков и Геро са на стойност от 800 лв. до 1000 лв., като негов диптих достига и 1800 лв.

Бързи изчисления показват, че за по-малко от година, ако продадените 250 творби на бившия водещ са само от цена 800 лв., той е натрупал най-малко 200 000 лв. печалба, а ако продажбите са на картини само от 900 лв., то печалбата скача на 225 000 лв. При смесени продажби чистата печалба става още по-голяма.

Самият актьор-художник изненадващо признава, че успява да се издържа само от изкуството си, живеейки в Испания със семейството си. Преди да вземе трудното решение да емигрира от България, Маги Халваджиян опитва да го задържи като водещ и му предлага да пътува за живите предавания, но Зуека категорично отказва и се оттегля от телевизията. Далеч от родната действителност и медиен шум, Зуека не спира да рисува, споделяйки, че го прави всеки ден и във всеки момент щом се вдъхнови. През месец май тази година прави първата си самостоятелна изложба в Пловдив, а през август представя и втора изложба в Бургас.