Вучич очаква Ердоган до края на годината

https://www.24chasa.bg/novini/article/10195794 www.24chasa.bg
Александър Вучич СНИМКА: Ройтерс

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи днес в Истанбул, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Белград до края на годината и изтъкна, че приятелството с Турция представлява допълнителна гаранция за стабилност и запазване на мира в Западните Балкани, съобщава вестник "Политика".

След разговора с Ердоган Вучич каза, че това е било много добра среща, която продължила почти два часа, съобщава БТА. Разговряхме по важни теми, преди всичко икономически, за турските инвестиции, но и по всички регионални въпроси и за отношенията между Сърбия и Турция, каза Вучич. До края на годината ще се осъществи официално посещение на Ердоган в Сърбия и това ще бъде възможност допълнително да разговаряме за важни въпроси за Балканите и целия регион, каза Вучич.

Той изтъкна, че търговският обмен между двете страни миналата година е бил 1,3 милиарда евро и изрази увереност, че много скоро ще достигне 2 милиарда евро. Вучич каза също, че президентът Ердоган подкрепя диалога межд Белград и Прищина и вярва, че е важно да се стигне до компромисно решение.