Скопие руши български кораб-ресторант във Вардар

https://www.24chasa.bg/novini/article/10197980 www.24chasa.bg
Галерата, когато работеше като ресторант. СНИМКА: ZOOM.mk

Скопие започна да разрушава бутафорен кораб-ресторант в коритото на р. Вардар, изграден от българин и ползван доскоро като ресторант. Галерата е една от трите, поставени през 2016 г. по мегаломанския  проект "Скопие 2014" от правителството на Никола Груевски. Кметът на македонската столица Петре Шилегов още при встъпването си в длъжност преди 4 г. се зарече да премахне трите кораба, но е нагледа само на единия, изграден от българска фирма.

"Първата от от 3-те галери в коритото на Вардар почна да заминава в история!!! Скопие, една по-различна приказка!" Това написа кметът на Скопие Петре Шилегов в своя ФБ профил. Публикува и няколко снимки, на които се виждат как изглежда вътрешната част на бутафорния кораб и как работници разглобяват и изнасят парчета.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ осъди унищожаването на обекта, а много столичани заподозряха в това предизборен ход /на 17 октомври са местните избори в РС Македония/.

СНИМКИ: ФЕЙСБУК ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ
СНИМКИ: ФЕЙСБУК ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ

Галерата е частна инвестиция на български гражданин и се управлява от фирма с български капитал, която е инвестирала общо 40 млн. евро в РС Македония. В кораба-ресторант са инвестирани 1,2 млн. евро,  твърди мениджърът Жарко Миленковски, който е македонски и български гражданин. Още преди месеци кметът Шилегов се захвана да маха кораба, но се оказа, че се водят съдебни дела. Първо фирмата бе упреквана, че не е плащала наем на общината, а после кметът лансираната версия, че корабите представлявали опасност за гражданите. Можело да се стигне до наводнение и преливане на Вардар, защото пречели на оттока.

Скопие руши български кораб-ресторант във Вардар

 

Скопие руши български кораб-ресторант във Вардар

Скопие руши български кораб-ресторант във Вардар