Протегнатата ръка на Мая приета от Кирил и Асен

https://www.24chasa.bg/novini/article/10197987 www.24chasa.bg
Мая Манолова СНИМКА: Архив

Протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от Кирил и Асен, надяваме се на правителство на промяната, декларира Манолова

Председателят на "Изправи се БГ" Мая Манолова успя да стане първият политически лидер, приветствал новия проект "Продължаваме промяната". Тя свика специална пресконференция на открито в центъра на София, за да даде заявка за коалиция, като многократно наричаше на малки имена двама лидери Кирил Петков и Асен Василев.

"Пожелавам успех на новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Продължаваме промяната. С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент ще стане определено по-силно и по-устойчиво”, каза Мая Манолова.      

Тя добави, че нейната формация е склонна да търси максимално широк формат на коалиция. "Хората се умориха от разправии между партии, които наричаме „формации на протеста“, и очакват общи действия", смята Манолова.         

Протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от Кирил и Асен, разговори какъв да бъде форматът не са водени, надяваме се на правителство на промяната, декларира Манолова.                                              

Сътрудничеството с "Петков-Василев" е "пътят към постигане на мнозинство на почтените. Това ще е гаранция за недопускане на ГЕРБ във властта. Имаме съвпадение с техните приоритети, наша основна мисия е борбата с корупцията, здравеопазване без доплащане, ще настояваме за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. Ние искаме политика насочена към повишаване на доходите", подчерта председателката на "Изправи се".        

Тя призова и останалите партии на протеста също да работят с новата формация.      

От БСП се оплакаха, че от новия проект се опитват да привличат техни хора и цели структури. Зад това стои секретарят на президента Николай Копринков, заяви Христо Проданов.