Радан Кънев зове Петков-Василев за коалиция преди изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10198379 www.24chasa.bg
Радан Кънев СНИМКА: Архив

Евродепутатът Радан Кънев смята, че "Демократична България" и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев трябва да се обединят още преди изборите. Според него това е начинът да постигнат победа и мнозинство в следващото Народно събрание.

Кънев подчера в интервю за Мая Костадинова от предаването "Говори сега" по БНТ, че това е личното му мнение. Трябва да се прецени интересът на формациите, но преди всичко общественият интерес, заяви той.

Ние и техният проект, тяхната енергия и новите им хора ще можем да спечелим и да формираме правителство на реформаторското мнозинство, както го наричаме ние, или коалиция на почтените, както го наричат те, изчислява Кънев.

По време на пресконференцията днес Кирил Петков каза, че ще се водят преговори и в следващия парламент коалицията на почтените ще има 121 народни представители. Той обаче не уточни с кои партии ще се водят разговори. 

По-късно следобед Петков и Василев добавиха, че не поставят табута върху партии, а се интересуват от почтеността на хора и от принципи, но избегнаха въпроса дали биха с коалирали с ГЕРБ.

Двамата отхвърлиха обвиненията, че конците на новият проект дърпа секретар на президента Радев.

Мая Манолова от "Изправи се" също поиска коалиция, но не наблегна на "предизборна".

Кой кой е в новия проект с биографии и снимки