Майка моли лекарите в реанимации да намерят сърце за сина й

https://www.24chasa.bg/novini/article/10198912 www.24chasa.bg
Майката София Пенчева СНИМКА: Кадър: Би Ти Ви

Не ме е срам и не ме е страх да се обърна към всички тях: Ако при вас има потенциален донор, който може да спаси моето дете или живота на друго дете, не се колебайте, казва София

София, майката на 23-годишния Йордан Пенчев, който живее с изкуствено сърце, моли лекарите и координаторите от реанимациите в болниците да намерят донор за нейния син.

"При тях несъмнено умират много пациенти, за жалост, но те са хората, които могат да реализират донорска ситуация. Те са хората, които могат да върнат живота на много чакащи в България. Те са родители...  - казва София. - Много е страшно, много е тъжно, много е болно да гледаш детето ти как умира и да не можеш да направиш нищо. Затова не ме е срам и не ме е страх да се обърна към всички тях: Ако някъде там при вас има потенциален донор, който може да спаси моето дете, или живота на друго дете, не се колебайте... Мили лекари, намерете сили и човещина да говорите с близките на хората, за които вече е късно да им се помогне. Обяснете им по чисто човешки начин, че ако се съгласят да дадарят орган на свой близък, те ще направят чудо. Ще върнат живота, надеждата и мечтите на много деца като моето и на много майки като мен."

"Йордан е в болница от 19 август, състоянието му се влоши", обяснява майката.

Лекарите в болница "Света Екатерина", които лекуват Йордан, са решили да му поставят второ изкуствено сърце - този път в дясната камера, но това само ще го поддържа жив, ако не се намери донор. .