Руският опозиционен кандидат Борис Вишневски загуби на изборите с двама негови двойници

https://www.24chasa.bg/novini/article/10201529 www.24chasa.bg
Истинският Вишневски е най-вдясно

Руският опозиционен кандидат Борис Вишневски, който се изправи срещу двама свои двойници на местните избори в Санкт Петербург, беше победен от кандидата на прокремълската партия. Това сочат оповестени днес предварителни резултати от изборите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вишневски, който беше кандидат на малката либерална партия "Яблоко", се класира втори в 216-и избирателен район на Санкт Петербург с 3321 гласа, след Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия", който получи 4913 гласа, съобщи избирателната комисия.

Преди изборите куриозната случка с този кандидат се превърна във водеща новина в Русия и в чужбина, тъй като изведнъж той се оказа в конкуренция с двама други кандидати със същото име и странно приличащи на него: със същата брада и същата прическа.

Според опозиционния кандидат тези двама мъже са сменили имената си и са променили външния си вид, за да приличат на него, да объркат избирателите му, и да направят така, че да загуби гласове.

Вишневски твърди също, че днес е бил нападнат от петима души, когато е подавал жалби за измама, съобщи медия "Знак", чиято информация бе публикувана от партията "Яблоко" в Телеграм.

Тези мъже искали да му вземат копията на жалбите, но без да го наранят физически, каза кандидатът.

По време на изборите в Русия бяха докладвани множество инциденти, като натъпкване на урни с бюлетини, подозрителни забавяния при обявяването на резултатите от онлайн гласуването в Москва или дори изгонване на наблюдатели от избирателните секции в Санкт Петербург, отбелязва АФП.