Христо Иванов: Може да се явим съвместно на изборите с "Продължаваме промяната"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10201704 www.24chasa.bg
Христо Иванов. Кадър Би Ти Ви

"Винаги сме били позитивно настроени към това да има нова енергия, нови лица, нови идеи в политиката. Това е признак на здравословното състояние на една демокрация. И не е случайно, че сега се случват толкова нови промени, защото разпукването на модела, наложен поне в последните 12 години носи тези размествания на пластовете. Никой не може да бъде монополист на идеята за промяна".

Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви по повод новия политически проект "Продължаваме промяната".

"Ще поставим въпроса за възможностите за съвместно явяване на тези избори с тях. Важен е не толкова аритметичният сбор, а да потърсим синергичен ефект. Така изначално ще направим заявка, че можем да градим мостове, да договаряме коалиции - това, което е препъникамъкът в два поредни парламента. Има значение дали това ще бъде показано преди изборите", категоричен бе той.

„Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото“, смята Иванов.

Един от сериозните проблеми пред тази коалиция е заявката на Кирил Петков и Асен Василев, че „Продължаваме промяната“ ще подкрепи Румен Радев за президент, докато „Демократична България“ искат да издигнат своя двойка за изборите.

„Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите. Ако можем да се разберем за перспектива с ясна надежда, да има консолидация, която ще гарантира управление, сигурен съм, че това послание ще привлече много повече гласоподаватели и ще може да бъде добра платформа да разрешим други различия“, каза още Иванов.