Мая Манолова: Ние в „Изправи се БГ“ не сме казарма

https://www.24chasa.bg/novini/article/10201980 www.24chasa.bg
Мая Манолова

„Изправи се БГ“ не сме казарма, всеки е свободен да бъде с нас или да не бъде с нас, заяви председателят на платформата Мая Манолова в предаването на БНТ „Още от деня“.

Партията на Настимир Ананиев Волт просто водеше една от организациите, които бяха част от платформата. Те съвсем коректно ни казаха, че няма да участват повече при нас и аз не съм ги питала защо и с кого са водили преговори, каза Манолова по повод днешната новина, че Волт ще бъде мандатоносител на новата партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме помяната" (виж повече тук)

Тя припомни, че се познава с Кирил Петков още от последните местни избори, когато той я е подкрепил за втория тур за кмет на столицата. „Аз му благодаря за това“, каза Манолова. Тя обаче остави отговора на въпроса биха ли се коалирали с новата партия на двамата бивши служебни министри „Продъжаваме промяната“ за по-късно.

Според Мая Манолова потребителската кошница на възрастните хора, която е по-различна от тази, която мери НСИ, показва поскъпване до 50% и всички добавки към пенсиите няма да могат да компенсират това.
Освен това сега идват августовските сметки за ток, които са по високи цени особено за малкия бизнес. Затова напоследък телефоните на платформата „Изправи се БГ“ били загрели от обаждания на малки бизнеси, които не виждали как ще си платят сметките.

Искането на Мая Манолова е държавата да компенсира увеличението на цената на тока за биpнеса (виж повече тук). Това щяло да струва към 120-150 млн. лв. всеки месец на бюджета.