Над 105 милиона ваксини са поставени в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/10202332 www.24chasa.bg
Над 52,6 милиона души са с поставена първа доза ваксина

Над 105 милиона дози ваксини са поставени в Турция от началото на ваксинационната кампания в страната, съобщи турското министерство на здравеопазването, цитирано от Анадолската агенция, предаде БТА.

По данни на министерството над 52,6 милиона души са с поставена първа доза ваксина и над 42 милиона граждани са цялостно имунизирани. Много хора в страната вече са с поставена трета доза ваксина против коронавируса.

Междувременно в страната продължава да се увеличава броят на новозаразените с КОВИД-19. В болниците и в интензивните отделения са приети главно неваксинирани пациенти. За изминалото денонощие са регистрирани 26 389 новозаразени и 213 души са изгубили битката с вируса. 27 160 са оздравели за последните 24 часа.

По думите на проф. д-р Исмаил Джинер от университета Мармара в момента на голям риск са изложени хората със странични заболявания и бременните жени. Той посочи, че след началото на учебната година в Турция се увеличава броят на заразените коронавируса, но като цяло децата го карат по-леко. Джинер обаче отправи призив незабавно да бъдат ваксинирани децата на възраст над 12 години, тъй като са сред основните преносители на вируса, посочва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.