Златица, Поморие и Пловдив с отличия за развитие на местното самоуправление

https://www.24chasa.bg/novini/article/10202446 www.24chasa.bg
Председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов СНИМКА: Николай Литов

Три общини бяха отличени тази вечер за приноса си в развитието на местното самоуправление по време на тържествената церемония за връчване на годишните награди на Националното сдружени ена общините в Република България (НСОРБ), която се проведе в Албена. В категорията за малки общини призът бе за Златица, при средните - за Поморие, а от големите бе отличена община Пловдив.

Наградите в категория "Партньор на общините" бяха за "Дънди Прешъс Метълс Челопеч" АД и "КЦМ" 2000 АД за добрите си отношения с Челопеч и Куклен. Корпоративната група "Макс груп" получи отличие за партньорството си с Тетевен, а "Асарел Медет" АД - с Панагюрище. Сдружение "Деветашко плато" получи приза, заради добрите си взаимоотношения с кметството в Ловеч.

В категорията "Общински инвеститор" при малките общини не беше дадено отличие. "Маркан Холдинг" АД получи наградата за вложението си в Самоков, а "Булмаркет Груп" ЕАД - за създаването на технологичната индустриална зона в Русе.

За приноса си за развитието на местното самоуправление бяха отличени кметът на Правец Румен Гунински, колегата му от Тетевен Мадлена Бояджиева и зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. В категорията "Гласът на общините" бяха наградени три медии - две телевизии и един сайт.