Задържаха мъж за грабеж с нож на столичния булевард "Витоша"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10203599 www.24chasa.bg
Темида

Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа мъж за грабеж на бул. „Витоша“. Престъпното деяние е извършвано в условията на продължаващо престъпление, сочат от държавното обвинение.

На 19.09.2021г. около 23,10 часа в гр. София, бул. „Витоша“ Г.М. се опитал незаконно да присвои пари от владението на Б.И. , като използвал за това заплаха – насочил към тялото на Б.И. нож. Опитът му останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Малко след това отново на бул. „Витоша“ Г.М. отнел от владението на Б.П. кутия с цигари, като заплашил с нож пострадалия. Той се уплашил и му я дал.
За престъплението, за което Г.М. е привлечен под наказателна отговорност, НК предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.

Обвиняемият е осъждан за идентично престъпление. Предвид съдебното му минало и опасността деецът да извърши друго престъпление или да се укрие, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.