Румен Спецов за задържания данъчен: Няма да търпим корупция в НАП

https://www.24chasa.bg/novini/article/10205424 www.24chasa.bg
РУМЕН СПЕЦОВ

Случаят със задържания при съвместна операция на ГДБОП, МВР и НАП служител на „Фискален контрол“ е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните. Това каза в обръщение към всички служители на НАП изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов и заяви категорично, че той и ръководният екип ще са безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в Агенцията.

„Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията. Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, каза още Спецов пред служителите на НАП.

По-рано днес стана ясно, че служител на НАП е задържан с подкуп от 600 лв. в столичен магазин. Малко преди 14,30 часа във вторник служителят на приходната агенция влязъл в магазин на столичния бул. "Христо Ботев" и купил определен продукт. След като не му издали касова бележка, той се представил със служебна карта и обяснил, че за да не налага глоба за неиздаване на касовия бон, трябва да му дадат 600 лв. От магазина подали сигнал в полицията, а пристигналите на място служители на ГДБОП задържали данъчния.