Китай с най-много инвестиции в центрове за данни в Азиатско-тихоокеанския регион

https://www.24chasa.bg/novini/article/10206881 www.24chasa.bg

Преките инвестиции в центрове за данни в континенталната част на Китай са били близо 880 милиона долара през първата половина на 2021 г., с което страната се нарежда на първо място в Азиатско-тихоокеанския регион, според неотдавнашен доклад на инвестиционната фирма CBRE Group.

От него се вижда, че общите преки инвестиции в центрове за данни в Азиатско-тихоокеанския регион възлизат на 1,8 милиарда долара за периода, което се равнява на 80 процента от общата сума за миналата година, предаде "Радио Китай".

Инвестициите се очаква да поставят нов рекорд тази година, след вече рекордния ръст през 2020 г., според доклада.

„С комерсиализацията на 5G, бързото развитие на онлайн икономиката на фона на пандемията и силната подкрепа на правителството за изграждането на „нова инфраструктура“ центровете за данни се превръщат във все по-предпочитан избор от инвеститорите“, казва Сам Сие, ръководител на изследването на CBRE в Китай.

Той отбеляза, че инвестициите в центрове за данни в континенталната част на Китай ще продължат да се увеличават тази година, тъй като дългосрочните тенденции като технологични иновации и подобрение на потреблението стават все по-важни при разработването на стратегията на инвеститорите.