Даниел Панов: Независимостта е нашият пример за българско национално единство

https://www.24chasa.bg/novini/article/10207148 www.24chasa.bg

Независимостта е нашият пример за българско национално единство, победа на гордият български дух.

Това заяви в словото си на Царевец кметът на Велико Търново Даниел Панов.Той посочи, че 113 г. след 22 септември 1908 г.ежедневието все по-силно контрастира със заветите на предците ни, извоювали Нзависимостта.  Родолюбието трябва да е идеал, а не средство, каза Панов. 

"113 години по-късно мисля, че не само търновци,но и всички българи пазят Независимостта в сърцата и душите си.Най-важно в момента е тези политически противоборства да престанат и да се обединим, както навремето предците ни са ни завещали една свободна и независима България. Да се обединим всички в името на този идеал", коментира пред "24 часа", Даниел Панов.

Даниел Панов: Независимостта е нашият пример за българско национално единство

Избори 2 в 1 не са притеснение за местната власт, добави търновският кмет.  И даде пример с далеч по-сложните избори през 2011 г. , когато се избираше кмет мажоритарно, общински съветници и президент и вицепрезидент. "Така че за нас няма нищо необичайно и нищо трудно в целия процес. Въпрос на организация, най-вече от ЦИК, вече хронограмата е ясна и общините се подготвят", каза Панов.

Даниел Панов: Независимостта е нашият пример за българско национално единство

Относно номинцията за президент на ГЕРБ, чийто представител е, Панов увери, че Бойко Борисов съвсем скоро ще обяви името на кандидата. "Той не е неизвестен", допълни Панов.