Вижте състоянието на оградата по границата (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10210528 www.24chasa.bg

Министерският съвет прие решение за отнемане правото на управление върху оградата по границата от областните управители и за нея вече ще отговаря МВР.

От вътрешното ведомство публикуваха и клип, който показва какво е състоянието й. На казрите се виждат както здравите участъци, така и дупки под съоръжението и нарушена цялост на оградата. 

Проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с Постановление № 55 от 12.03.2015 г. на Министерския съвет е възложено на областните управители на област Хасково, област Ямбол и област Бургас - всеки за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“.