Над 18 т контрабандни препарати са задържани на "Капитан Андреево"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10215090 www.24chasa.bg
ГКПП "Капитан Андреево" СНИМКА: МВР

Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация. Това съобщават от Агенция "Митници". Случаят е от около 8.40 часа сутринта вчера, уточнява БТА.

На пункта пристигнал товарен автомобил с влекач, управляван от български гражданин. Водачът представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати от Турция за българска фирма. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка.
При обработката с рентген служителите установили подозрителни зони, а в последвалата физическа проверка е намерена изградена т. нар. "тапа", зад която е бил нелегалният товар. Задържани са били 21 381 опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита на стойност 321 000 лева според вещо лице. В товара на автомобила са били открити и недекларирани 68 500 памперси.
По случая е образувано досъдебно производство, допълват от митницата.