Съдят българка в Швейцария за убийство на пътя, правила си селфита дрогирана

https://www.24chasa.bg/novini/article/10220965 www.24chasa.bg
Катастрофата станала на пътя за Брузино Арсицио, Швейцария СНИМКА: ИНСТАГРАМ

30-годишна българка рискува до 5 г. затвор за това, че на 23 март 2018 г. убила моторист на пътя в швейцарския италоезичен кантон Тичино. Според швейцарското радио RSI живеещата в чужбина българка отнесла с колата си мотор с двама френски граждани. Българката била под ефекта на канабис, а на всичкото отгоре си правела и селфита с телефона, докато шофирала.

Жената блъснала мотора, след като тoй спрял на червен светофар. 51-годишен французин починал, а спътничката му – 35-годишна негова сънародничка, била ранена.

Разследването на катастрофата не открило пряка връзка между правенето на селфита и катастрофата, но въпреки това българката ще бъде наказана и за това, тъй като то е забранено по време на шофиране.

Прокурорката Маргерита Ланзило е поискала българката да бъде изправена на процес по обвинения за убийство по непредпазливост и за раняване на друг човек. Той ще започне в началото на октомври. Хипотезата на обвинението е, че жената шофирала невнимателно заради приетата преди това дрога – доказано е, че българката е употребила канабис преди да шофира. Освен това, тя била разсеяна, защото си щракнала поне осем селфита преди катастрофата.

Тя станала на пътя, водещ към Брузино Арсицио. Двамата французи пътували пред колата, марка „Миникупър” на българката и спрели на светофар пред строителна площадка. В този момент ги премазала колата на българката, която пътувала със 70 км в час. 51-годишният мъж останал заклещен под колата и починал почти веднага. Неговата спътничка била тежко ранена.