Турция на седмо място в света по поставени ваксини срещу коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/10221672 www.24chasa.bg
COVID-19 се преодолява с ваксинация СНИМКА: Pixabay

Турция е сред страните с най-голям брой поставени ваксини срещу COVID - 19 , заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, предаде в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Нареждаме се на седмо място в света по брой на поставени ваксини, като дори изпреварваме Германия, която се доближава до Турция по брой на населението и е производител на ваксини срещу коронавируса. Сред страните, които изпреварват Турция по брой на имунизации, са Китай и САЩ, които също произвеждат ваксини и имат голямо население, посочи Коджа в Туитър.

От началото на ваксинационната кампания в Турция през януари досега са поставени близо 108 милиона дози ваксини срещу коронавируса. Над 43 милиона (или около 70% от населението на възраст над 18 години) са напълно ваксинирани, а 53 милиона са с поставена първа доза ваксина. Над 10 милиона души са ваксинирани с трета доза.

В Истанбул 66 процента от населението са с поставени две дози ваксина, в Анкара - 73%, а в егейския град Измир 75%.

Въпреки бързото темпо на ваксинация в Турция обаче през последните седмици в страната отново се увеличава броят на заразените с новия коронавирус.