Откриха изчезналата в Лондон българска музикантка

https://www.24chasa.bg/novini/article/10225937 www.24chasa.bg

Английската полиция съобщи, че е открила талантливата българска виолончелистка Пенка Петкова, която бе в неизвестност в Лондон от седмица. По-рано в понеделник органите на реда съобщиха, че са загрижена за сигурността на 26-годишната ни сънародничка и търсят информация за нея.

Петкова бе видяна за последно от нейни съквартиранти на 20 септември в британската столица. Оттогава бе и последното й съобщение в социалните мрежи. Телефонът й бе изключен.

Английският диригент Томас Блант пусна в туитър апел за помощ за нейното издирване, като я определи като много талантлива виолочелистка. „Тя прекарва нощите си по централните лондонски железопътни гари. Моля, оглеждайте се за нея, докато пътувате. Тя няма телефон, кредитни карти или пари и е много отслабнала“, пише той.

Според полицейското съобщение тя е добре. В него се благодари на десетките хора, които споделиха апела за нейното изчезване.

Петкова преподава виолончело в Колеж по медии и изкуствата в лондонския квартал Излингтън. Завършила е училището за музика и театър в Гилтхол, където са учили известни актьори като Даниъл Крейг, изиграл последния Джеймс Бонд. Следвала е там със стипендия и има няколко европейски и български награди за музика.