Техника в турския Меджлис ще отнема негативната енергия на депутатите, за да се карат по-малко

https://www.24chasa.bg/novini/article/10246541 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС


На 1 октомври бе открита есеннната сесия на Великото национално събрание на Турция. Наред с актуализираните епидемични мерки срещу КОВИД-19, новост в парламента е разполагането на специална техника за защита от негативните енергии.
Като се имат предвид честите кавги между депутати през изминалата сесия, понякога стигащи до сбиване и до прекъсване на заседанията, се смята, че такава система, отнемаща негативните енергии, ще намали конфликтите между депутатите при разискванията по критични теми и те ще се карат по-малко.
По данни на парламентарната пресслужба, за тази цел под килима в пленарната зала са били инсталирани медни шини за отвеждане на статичното електричество.
Според експерти, медта играе роля за намаляване на негативни емоции като прекомерен гняв.
На трибуната е била поставена техника за отнемане на негативната енергия при качване и слизане от нея.
Стените на залата са боядисани, поставена е звукоизолация, подновени са креслата на депутатите. Работните маси са облицовани с фурнир от палисандрово дърво за елиминиране на отблясъците, тъй като често депутатите се оплакваха, че очите им се уморяват.
В пленарната зала са поставени осем камери К4 ново поколение, които ще проектират върху двата големи екрана, разположени от двете страни на залата.
Пин код, пръстов отпечатък, лична карта за депутатите, седеминчови LCD екрани пред заместник председателите на Меджлиса, както и система за симултанен превод са други технологични новости, които ще ползват 600-те турски депутати през новата парламентарна сесия.