Facebook и Instagram се сринаха (Допълнена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10251038 www.24chasa.bg

В момента няма достъп до Facebook и Instagram.

Нито един потребител не може да влезе в профила си.

Не се знае кога ще бъде отстранен проблемът. 

"Няма достъп до този сайт", четем при всеки опит да бъде достигната мрежата на фейсбук. Платформите, управлявани от Facebook спряха да работят около 19 ч. наше време. В туитър "Фейсбук" съобщи, че знае за проблема, работи за възстановяването на функционалностите и се извинява на потребителите.

Освен това в България са сринати и чатовете "Уотсап" и "Месинджър". Така че изчакайте рестартирането на нормалната дейност, тъй като проблемът не е във Вашия профил или страница.

Социалните мрежи станаха недостъпни в голяма част от света, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.
Компанията собственик заяви, че "знае, че някои потребители имат проблеми с достъпа до приложението на Фейсбук" и работи по възстановяване на достъпа. В изявлението не се уточнява какво причинява затрудненията, започнали около 15:45 ч. по Гринуич.
Затрудненият достъп до сайтове и приложения е нормален, макар че това рядко се случва в глобален мащаб, отбелязва АП. Потребители в САЩ и Европа съобщават за затруднения с достъпа.
Фейсбук преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване й е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Инстаграм може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките. Серия от статии в "Уолстрийт джърнъл" обрисува Фейсбук като компания, фокусирана върху собствения си растеж, вместо върху обществената полза.
Фейсбук се опита да омаловажи разкритията.