Кралица Елизабет харчи милиони - да спаси от затвор съдения за изнасилване принц Андрю

https://www.24chasa.bg/novini/article/10251535 www.24chasa.bg
Принц Андрю СНИМКА: РОЙТЕРС

Принц Андрю, херцог на Йорк, син на кралица Елизабет II, се крие в Шотландия в имението на майка си, за да избегне опитите за получаване на правни документи за сексуално насилие, в които е обвинен.

Принцът е съден от Вирджиния Джуфре за изнасилване, докато тя е била непълнолетна.

Кралица Елизабет II в момента харчи милиони за финансиране на съдебната му битка в опит да докаже неговата невинност, пише БГНЕС.

Според „Дейли Мейл“ кралицата плаща милиони на адвокатския екип, който включва Мелиса Лернър и Андрю Бретлър. Смята се, че те таксуват около 2000 долара на час.

В интервю за BBC преди две години принц Андрю заяви, че не си спомня някога да е срещал Джуфре, сега 38-годишна жена с три деца, живееща в Австралия. Тя твърди, че сексуалните посегателства са били извършени в Лондон, Ню Йорк и Вирджинските острови и че принц Андрю е знаел, че тя е непълнолетна (тогава е била на 17).

След обвиненията в изнасилване принц Андрю беше освободен от кралските си задължения. В делото, заведено от Вирджиния Джуфре, се твърди, че Джефри Епщайн, осъден педофил, я е дал назаем на принца за полов акт.

Джуфре твърди, че Андрю я е изнасилил три пъти в къщата на Гислейн Максуел в Лондон преди повече от 20 години.