Цветанов: Целта на Национално обединение на десницата е да стигне с посланията си до хората, които не гласуват

https://www.24chasa.bg/novini/article/10251570 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов СНИМКА: "Републиканци за България"

С Национално обединение на десницата искаме да направим сериозна заявка за платформа за обединение на десницата. Общи са целите и идеите, които сме развили. Ще покажем реалната алтернатива и че това обединение може да се осъществи. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и представляващ Коалиция „Национално обединение на десницата“ в предаването „Демокрацията“ по ТВ1.

„В първите избори трябваше да обясняваме, че не сме патерица на ГЕРБ, мисля че тази тема е затворена“, категоричен е Цветанов.

„Ще се стремим да не бъде размита политическата координатна система, защото в момента заявяват няма ляво, няма дясно и вървим в посока, в която всичко това се размива. Трябва да е ясно, че във всички общества има и ляв, и десен блок. В тази посока ние ще сме изключително удовлетворени ако действително може да се получи една добра комуникация в един следващ парламент – да говорим и с Демократична България, и с всички тези, които действително биха подкрепили наши политики. Те ще бъдат десни и ще изпълним ангажимента си в евроатлантически план“, каза председателят на Републиканци за България.

Цветанов изтъкна, че в момента сме свидетели на едно отклонение от
важните геополитически решения, в които страната ни трябва да участва.

„Заради тази турбулентност която има и отрицанието загубихме
институционалната си подкрепа, която можеше да получаваме в международни форуми като ПАСЕ и ОССЕ. Също така се вижда и това как президентът има една позиция, правителството е служебно и подвластно на него, а ние сме парламентарна република и искаме да имаме консенсус във важните геополитически решения, които се случват около нас“.

На въпрос как ще коментира действията на новата формация „Продължаваме промяната“ Цветанов каза, че: „Те предлагат по-скоро възможността да отвориш ветрилото и да кажеш на всички тези разочаровани избиратели от сегашния парламент: „Заповядайте, при нас ще получите удовлетворение - и в ляво, и в дясно. Смятам, че това е некоректно към избирателите“.

Основната цел на Национално обединение на десницата е да стигнем с
послания до тези над 60%, които не отиват и не упражняват правото си на
глас. По думите му политиците трябва да направят така, че политиката да не е политика на отрицание.

„Убеден съм, че когато се влезе в новия парламент ще се положат много по-сериозни усилия за парламентарна подкрепа“, изрази надежда политикът.

Цветанов заяви, че най-вероятно един от упреците, който ще бъде отправян по време на предизборната кампания към Румен Радев ще е, че за последните две години той е провел само един Консултативен съвет по
национална сигурност. Цветан Цветанов заяви, че за съжаление в Инициативните комитети и на Радев, и на Герджиков има представители на бившата Държавна сигурност.