Петима арестувани за нападение над бившия лидер на британските консерватори

https://www.24chasa.bg/novini/article/10251904 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Петима души са били арестувани след нападение срещу бившия лидер на британската Консервативната партия Иън Дънкан Смит по време на годишния конгрес на торите в Манчестър, съобщава БНР.

Полицията в град Манчестър съобщи, че трима мъже и две жени са арестувани след инцидента на Портланд Стрийт в късния следобед. Иън Дънкан Смит, който участва на отделно събитие, посветено на Брекзит, в хотел в града, е информирал събралите се, че е бил нападнат по пътя към хотела от група протестиращи.

Хотелът се намира извън охраняваната зона около комплекса, където се повежда конгреса. От полицията съобщиха, че Иън Дънкан Смит не е пострадал сериозно, въпреки че е бил ударен по главата с пътен конус.

Той заяви пред списание „Спектейтър“, че е бил толкова разгневен, че се изкушил да се разправи физически с недателните и това временно ги е възпряло от по-нататъшни действия, през което време е дошла полицията.

Скай нюз съобщи, че Иън Дънкан Смит е бил чут да казва, че нападателите му са „малоумници и глупаци“. Води се разследване на инцидента.