Наложиха домашен арест за шофьора, помел 3 жени на тротоар в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/10254946 www.24chasa.bg
Агресията на пътя стана повод за протести в Стара Загора през последните дни. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Районният съд в Стара Загора наложи днес постоянна мярка за неотклонение домашен арест на 18-годишния шофьор Н.М., който в петък вечер при катастрофа удари 3 пешеходки, които вървяха по тротоара на улица "Христина Морфова" в областния град. Пострадаха и трите, като момиче на 23 г. остана без левия си крак.

Докато изтърпява домашния си арест, поведението на Н.М. ще бъде контролирано с електронна гривна, стана ясно от определението на съда.

Прокуратурата поиска задържане под стража, докато защитата пледира за подписка. В хода на съдебното заседание се разбра, че досегашните две наказания от пътната полиция на младия шофьор, които имал книжка от месец май т.г., са за неправилно паркиране и за превишение на допустимата скорост с 13 километра в час извън населено място. Освен това бе изтъкнато, че тийнейджърът лично се обадил на телефон 112 и съобщил за произшествието.

Определението на съда може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в Стара Загора, но засега не е ясно дали страните ще го направят.

Днес стана известно, че Апелативната прокуратура в Пловдив е поела надзори над досъдебното производство по този случай.

В същото време бе съобщено, че Окръжният съд в Стара Загора ще гледа утре постоянната мярка за неотклонение на британския гражданин А.А., който в неделя предприе забранен ляв завой на червен светофар и на кръстовище в центъра на града блъсна с колата си мотоциклет, идващ насреща му. По-късно 42-годишният моторист Г.М. почина от раните си.