"Вера Су" още е без екипаж, вълните не позволяват нова операция

https://www.24chasa.bg/novini/article/10260105 www.24chasa.bg
"Вера Су" Снимка: "24 часа"

На борда на заседналия в района на Камен бряг кораб "Вера Су" няма екипаж. На плавателния съд няма и ток. Все още се очаква прозорец във времето да стартира качването на български екипаж на борда, както и старт на претоварването на карбамида.  

Според новият директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" капитан Венцислав Иванов, при първа възможност ще бъде назначен екипаж.  Екипажът е подготвен, въпросът е кои хора ще бъдат качени първоначално на кораба. Ясно е от какви специалисти имаме нужда, искаме да разберем дали има нужда от допълнителни хора, обясни той.

При напускане на кораба турският екипаж е изключил всички механизми. Поради тази причина от българска страна не са наясно колко души ще са необходими за тяхното активиране.

Когато времето позволи, ще се качим няколко офицери, за да проверим кой от колко души се нуждае в различните отдели. В момента прогнозата не разрешава. Дори и да позволи времето, не знаем какви мероприятия ще можем да извършим. Приоритет ни е снемането на товара. За разтоварване на борда трябва да има поне трима души, които да се занимават с тази дейност, допълни кап. Иванов.