Баржите за разтоварването на "Вера Су"пристигнаха във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/10261140 www.24chasa.bg

С горямо закъснение италианските баржи,, предназначенти за разтоварване на закъсария край Камен ряг кораб пристигнаха днес по обед във Варна. 

Тирът, който превози надуваемите баржи за разтоварване на заседналия край скалите на Камен бряг товарен кораб "Вера Су", вече е на Морска гара във Варна, видя екип на "24 часа". Платформите са осигурени от Европейската агенция за морска безопасност. Едната баржа е с дължина 20 фута и две по 10 фута. . Даден е срок на корабособственика да осигури втори екипаж, коментира пред БНР Румен Николов, главен директор на главна дирекция "Аварийна безопасност" в Морската администрация

Както "24 часа" писа, екипажът на блокирания край Яйлата кораб вече е на брега и е в добро здравословно състояние. Деветимата моряци и капитана са настанени в хотел в Каварна. Днес предстои те да бъдат разпитани от следовател от Окръжната прокуратура.

Към този момент метеорологичните условия не позволяват на кораба да бъде качен друг екипаж.Очаква се операцията по претоварване на плавателния съд да се осъществи при подобряване на метеорологичните условия, когато и баржите ще бъдат подготвени.

Кадър Facebook