Карадайъ за “Пандора Пейпърс” и Пеевски: Как една фирма хем е декларирана, хем не е!?

https://www.24chasa.bg/novini/article/10264666 www.24chasa.bg
МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Какво има разкрито в “Пандора Пейпърс”? Това, което чух от г-н Пеевски пред медиите, мисля, че е достатъчно ясно. Декларирана фирма, която е собственик на други фирми, как не е декларирана? Кое не е декларирано?

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в отговор на журналисти дали ще бъде ревизирано отношението на движението към бившия депутат Делян Пеевски, след като излезе информация от международното разследване “Пандора Пейпърс”, според която той не е декларирал три свои офшорни фирми.

От съдържанието и собствеността на участието, съдържанието ние не декларираме. Декларираме това, което имаме като юридическо лице, аз също попълвам декларации. Не искам аз да обяснявам кое какво е, поне аз го прочетох през медиите. Ако нещо не е ясно, прочетете го още веднъж, настоя той.

Тази неделя движението трябва да избере и свой кандидат за президент, стана ясно от изказването му.

Има решение на Централния съвет ДПС да издигне свои кандидатури. Кои ще бъдат те, ще разбера и аз с вас в неделя следобяд, каза той. 

На въпрос възможно ли е кандидатът им да е бившият служебен премиер при президента Росен Плевнелиев - проф. Георги Близнашки, Карадайъ отговори шеговито: Не противоречи на законите на физиката.

Пред "24 часа" пък Близнашки обясни, че не е бил канен за президент от движението.