Откриха саблен трион, с който е нарязан 28-годишният Юмер и още кости на брокерката Теодора (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10264937 www.24chasa.bg
Брокерката Теодора Бахлова. Снимка:Фейсбук

Намерена е и сим-карта, ползвана за разговори с една от жертвите

Кост, зъб и проектил, вероятно от оръжието, с което е била застреляна брокерката Теодора Бахлова, са открити в градската канализация, близо до неработещ търговски обект, в който останките на брокерката са престояли над 3 месеца в бидони  с киселина. До находките е достигнато чрез използване на специална техника, съобщиха на извънреден брифинг полицията и прокуратурата в Бургас.

ДНК-експертиза на останките е потвърдила самоличността на жертвата. Намерен е и електрическият трион, с който е било разрязано тялото на убития Юмер Мехмед. И за двете екзекуции обвиняем е 56-годишният предприемач от Бургас Станимир Рагевски.

Ст.комисар Калоян Калоянов, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и наблюдаващият Светослав Маринчев / от дясно на ляво/. Снимка:24 часа
Ст.комисар Калоян Калоянов, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и наблюдаващият Светослав Маринчев / от дясно на ляво/. Снимка:24 часа

За вещно укривателство пък е обвинен неговият авер Деян Дичев-Готвача. Разследващи са достигнали и до предплатена сим карта, с която са били провеждани разговори единствено с  Юмер. Тя е била активна от 3 г.,съобщи директорът на ОД МВР Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

„На междуетажна площадка в жилището на Деян Дичев е открита електрическата част на саблен трион. Вътре в пластмасовата част на инструмента е намерена тъкан, която след ДНК –експертиза е установено, че е на убития Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този инструмент, е намерен в автомобила на Рагевски. Предстои да установим съотвeтствието им", обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Според прокуратурата всички събрани до момента доказателства за убийството на брокерката Бахлова сочели, че се касае за спор с имуществен характер. Жертвата е търсела пари или други движими и недвижими вещи от Рагевски. И то настойчиво, коментира наблюдаващият прокурор по делото Светослав Маринчев.

Макар на този етап да няма признания за убийствата, за нас са изяснени мотивите - обещания за обезвъзмездяване, които не са изпълнени, допълни ст.комисар Калоянов.

Прокурор Чинев заяви, че в момента се извършва обстоен анализ и ако бъде преценено делата за двете убийства, по които обвиняем е Рагевски, ще бъдат обединени. Много вероятна е и промяна в квалификацията на обвиненията, казаха от прокуратурата. Ако счетем, че обвиненията трябва да бъдат променени в по-тежки или съучастие /на Деян Дичев – б.а./, нямайте съмнение, че ще го сторим, каза прокурор Чинев.

Стана ясно още, че Деян Дичев-Готвача е участвал и в укриването на трупа на Бахлова. За това му деяние са отделени материали и изпратени по компетентност в районния съд. Там вече има дело срещу Дичев за укриване на останките от убития Юмер. Той бе застрелян на 4 август т.г. Брокерката Бахлова пък изчезна на 29 октомври м.г., след като излязла от дома на майка си за среща. Разследващи смятат, че тя е застреляна същия ден.