Министър Комитова: Разговарям само със собственици на фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/10268234 www.24chasa.bg
Виолета Комитова Снимка: МРРБ

Виолета Комитова, министър на регионалното развитие, отказва да разговаря с посредници на компаниите от пътното строителство, които протестират за пари. Ще разговарям единствено със собствениците им и ги очаквам в понеделник, декларира арх. Комитова.

От 4 месеца се срещам с представители и резултат няма, затова отсега - само със собственици ще уреждаме деловите си отношения, отсече министърът.

Виолета Комитова обясни защо държи на това - защото собственикът може да вземе парите и да замине за Дубай, а работниците да продължат да протестират пред министерството.

Според нея никой не е разбрал кои фирми са излезли на двата протеста във вторник и в петък. Тя смята, че във вторник са били фирми, които не са получили авансово пари. В петък били такива, които са взели авансово 1,4 млрд. лева.

Има страхотно разделение между фирмите, което е направено от предишни ръководства, твърди Комитова. 

В България има 21 000 строителни фирми. Протестират 21 от пътния браш, които са получавали поръчки, без да се състезават. Те са в друга, непазарна икономика. Те живеят в пълен комфорт, смята министърката.

Тя намекна, че протестите може би изпълняват политическа задача.

В понеделник ще преговарям само ако дойдат собствениците на фирми. Ще си уредим деловите отношения според договорите, след проверка на свършената работа и след уверения, че ще платят на работниците, обобщи министърката по "Нова телевизия".