Строителна камара обвини министър в неграмотност

https://www.24chasa.bg/novini/article/10268815 www.24chasa.bg
Виолета Комитова Снимка: МРРБ

Камарата на строителите в България силно се разгневи на регионалния министър Виолета Комитова, обвини я  в неграмотност заради изявленията й от събота сутрин и поиска оставката й.

В позицията, изпратена до медиите, се изразява категоричната подкрепа от членовете на тази камара към колегите им от Българската браншова камара "Пътища", които в петък проведоха трети национален протест.

В позицията се изразява възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е поканило на среща собственици на фирми и след това не се е явило на нея.

"Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да й обърнем внимание, че е недопустимо ресорният министър да не знае колко строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в публичното пространство арх. Комитова хвърля цифри и понятия, които очевидно не разбира", се посочва в позицията.

От КСБ припомнят, че поддържат единствения в страната Централен професионален регистър на строителя и в него към края на август т.г. са вписани 6348 фирми в различните категории.

Членуващите в ББК "Пътища" са и наши членове , както и още стотици фирми, свързани с пътното строителство, се заявява в позицията.

По-рано днес министър Комитова заяви, че ще преговаря само със собственици на фирми. В петък тя не е отишла на среща, защото от камарата й били казала, че няма да присъстват собственици, а техни представители.

Какво още каза министър Комитова, та предизвика гняв